Categorieën
Geen categorie

Mijn persoonlijk verhaal

Welkom en leuk dat je mijn eerste blog leest. Het is niet mijn allereerste blog. Voor mijn opleiding en mijn vorige business heb ik ook wel eens een blog geschreven, maar ik heb besloten om mijn focus volledig te gaan leggen op online marketing.

Dat is mijn grootste passie. Mijn missie is om gedreven ondernemers te helpen met hun online marketing. Ik vind het zelf heel erg leuk om te doen, maar het heeft bij mij wel een hele tijd geduurd voordat ik die stap ook echt durfde te zetten om voor mezelf te beginnen en mij te richten op online marketing.

Website maken

Ik had het al heel vroeg al toen er net internet was. Het leek mij heel leuk om een eigen website te maken. Alleen toen was het nog veel te moeilijk want je moest coderen en dat vond ik veel te lastig dus ik heb er toen eigenlijk niets mee gedaan.

Het is dan toch dat je meer IT moet doen en al die codes vond ik te ingewikkeld. Later werd het veel makkelijker om websites te maken. Eind jaren negentig, begin 2000 heb ik een aantal websites gemaakt over mijn hobby.

Ik vond het heel erg leuk om te doen, maar ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht om echt iets voor mezelf te gaan doen hiermee. Het was meer van, ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen, een website maken over mijn hobby.

Ik hou erg van muziek dus ik heb een website over muziek gemaakt, niet dat ik zelf muziek maak, maar meer dat ik naar concerten ga. Ik maakte dan websites van verschillende bands. Ook beheerde ik een site van startpagina.nl.

Werken in de verzekeringen

Ik heb zelf een verzekeringsachtergrond en dat kwam omdat mijn vader in de verzekeringen zat. Hij werkte in loondienst als boekhouder en daarnaast had hij ook nog een eigen verzekeringskantoor. Ik wist vroeger nooit wat ik wilde worden, en op een gegeven moment zei mijn vader ‘waarom ga je niet verzekeringen doen’? Eigenlijk ben ik daar dus ingerold. Ik ging werken in loondienst in de verzekeringen.

Helaas overleed mijn vader toen ik 24 was. Op dat moment had ik nog niet al mijn verzekeringspapieren. Ik was nog studerende hiervoor. Gelukkig krijg je wel een soort van vrijwaring dat je dan toch een verzekeringskantoor kunt starten.

Eigen verzekeringskantoor

Na het overlijden van mijn vader heb ik zijn verzekeringskantoor overgenomen. Dat deed ik naast mijn werk in loondienst. Dat heb ik jaren gedaan, maar op een gegeven moment voelde dat voor mij niet meer goed, want ik vond het verzekeringsvak an sich niet meer leuk om te doen.

Ik haalde er wel veel voldoening uit omdat ik mensen kon helpen. Dat vond ik altijd wel heel fijn als ik mensen kon helpen, mensen blij kon maken. Mensen kregen bijvoorbeeld een schade niet vergoed. Dan moet je de kleine lettertjes gaan lezen om te kijken of het dan toch wel vergoed kan worden op de een of andere manier. Dan is het fijn dat je mensen daarmee kunt helpen.

Verkoop verzekeringskantoor

Na een tijdje had ik echt zoiets van..ik vind het gewoon niet leuk om verzekeringen te doen. Er zijn leukere dingen om te doen, het is niet mijn passie. Toen ging het op een gegeven moment heel slecht, je had de financiële crisis. Vooral de financiële branche had het toen heel erg zwaar.

Een paar jaar ervoor had ik al mijn verzekeringskantoor verkocht want mijn man en ik hadden een kinderwens en ik zag het niet zitten om dan ook nog mijn eigen verzekeringskantoor erbij te hebben. Want toen had je nog geen internet en als er een klant belde om een auto te verzekeren, dan moest ik wel gelijk alles regelen.

Mondjesmaat was er internet, maar je kon nog niet via internet je auto verzekeren of per e-mail. Dat ging toen nog per fax. Ik dacht, als ik eenmaal kinderen heb, ik heb een baby, hoe ga ik dat dan doen? Dat gaat hem gewoon niet worden. Ik heb toen besloten om de verzekeringsportefeuille te verkopen en ja.. 

Ik werd werkloos

Op een gegeven moment ga je weer werken, je krijgt kinderen en het leven gaat gewoon weer door. Totdat je wat ouder wordt en denkt van, ja is dit het nu? Ik vond het niet meer leuk om het werk te doen. Met de financiële crisis raakte ik werkloos en toen had ik zoiets van, dit is echt het moment voor mij om te zeggen van… ik ga wat anders doen.

Ik ga gewoon iets doen wat ik leuk vind om te doen. Ik heb een test gedaan op de site van Hogeschool Utrecht. Daar kwam uit dat HR of marketing & communicatie het beste paste bij wat ik leuk vond. Met mijn jongste van toen nog één jaar, fietste ik op een mooie zonnige dag richting Hogeschool Utrecht om me in te schrijven voor de deeltijdopleiding.

In die tussentijd was ik wel op zoek naar werk, want ik was werkloos. Ik zat toen net in het begin van mijn opleiding van marketing en communicatie en om daar een baan in te vinden… Tsja.. dat lukte gewoon niet.

Druk aan de studie

Ik kreeg vaak te horen ‘je moet echt een hbo-opleiding hebben, want je hebt echt een hbo-opleiding nodig wil je iets in de marketing en communicatie doen’. Ik ben weer teruggegaan in de verzekeringen. Ik werkte 32 uur per week als verzekeringsadviseur binnendienst en daarnaast een hbo-studie, best pittig!

Na vier jaar haalde ik mijn bachelor, en eigenlijk tegelijkertijd werd mijn contract niet verlengd, want mijn werkgever had natuurlijk ook zoiets van ja..ze is aan het studeren dus ze wil toch een hele andere kant op. Ik was heel erg blij dat ik mijn bachelor had gehaald en toen ging ik solliciteren, maar ja…Het werk bleef uit, ik kon echt geen werk vinden.

Afvallen en opnieuw beginnen

Net nadat ik was afgestudeerd raakte ik in contact met een kennis van mij en hij vertelde mij over een voedingsprogramma dat hij had ontwikkeld samen met orthomoleculaire artsen uit Duitsland waar je blijvend van afvalt.

Daar had ik wel oren naar, want ik was de laatste 10 jaar best aangekomen na drie kinderen en na mijn veertigste. Ik had ook al meerdere dingen geprobeerd en het lukte niet om af te vallen. Ik dacht, weet je wat?, ik ga dat proberen. Ik was eigenlijk zo verrast hierover, ik was flink afgevallen, ik was 10 centimeter kwijt van mijn buikomvang. En toen had ik zoiets van, nou… weet je wat?

Ik kan natuurlijk dat ook voor mezelf gaan doen. Als ik dit kan, dan kan ik anderen hier ook mee helpen. Toen heb ik besloten om dat te gaan doen en ondertussen zocht ik nog wel steeds een baan op marketing/communicatiegebied. Ik heb heel veel coaching gehad van mijn kennis. We zijn ook naar verschillende seminars geweest van die orthomoleculaire artsen en ik had er heel veel plezier van omdat ik mensen kon helpen.

En  ik weet hoe het is om af te vallen want bij mij was het probleem ik at niet meer. Niet in de zin van dat ik helemaal niets at, maar ik at niet meer dan dat ik anders at. Ik had al die jaren hetzelfde voedingspatroon, ik ben niet meer gaan eten maar ondanks dat ik niet méér at, werd ik wel steeds zwaarder. Dat was gewoon heel frustrerend. Ik vond het heel erg fijn dat dit programma mij zo had geholpen. Ik kon hier ook een stukje marketing in kwijt, want ik had ook een website nodig.

Online marketing studeren

Ik moest natuurlijk een website bouwen en dat vond ik echt SUPER leuk om te doen en daar ben ik ook heel lang mee bezig geweest. Iedere keer ging ik het weer veranderen, een beetje mooier waren. De marketing kant vond ik erg leuk om te doen. Na een tijdje had ik zo’n beetje wel mijn eigen netwerk gehad, het is toch vaak mond-tot-mond reclame. Daar moet je het wel vaak van hebben.

Een jaar nadat ik mijn bachelor heb gehaald had ik zoiets van ja.. ik wil toch wel verder, ook meer weten over de online wereld. Ik heb best veel geleerd tijdens mijn hbo-opleiding, je leert heel erg veel, maar van alles een beetje. En dat vond ik met name jammer op gebied van online marketing en social media. Ik ben daarna nog een opleiding gaan volgen over online marketing.

Op naar winstgevend ondernemerschap

Nadat ik daar mee klaar was dacht ik ja.. ik heb nu een eigen business, maar hoe ga je je eigen business runnen? Dat vond ik best lastig, ook al heb ik een eigen verzekeringskantoor gehad. Het was ook al jaren terug en heel anders. Ik ben een opleiding gaan volgen voor winstgevend ondernemerschap en dan leer je ook andere ondernemers kennen. Dat vond ik ook heel erg leuk. Je gaat met elkaar sparren, je leert met en van elkaar.

Na een tijdje toen stroomde het bij mij niet meer. In die opleiding had ik ook regelmatig coachingsessies met mijn business coach. Ik ken haar ook nog toevallig van toen ik nog in de verzekeringen werkte. Zij deed toen ook wat anders en we zijn elkaar weer tegengekomen.

Door de coachingessie kwam ik erachter dat ik niet op het goede pad zat, iets hield mij tegen. Ondanks dat ik ene grote passie heb voor vitaliteit, kwam ik erachter dat ik meer ‘aan’ ging op marketing.

Eigen marketing business

Op dat moment voelde dat echt als een verlichting. Ik had zoiets van… ja, dit is het! Dit is het gewoon! Toen zei mijn business coach: ‘ja, zie je, je straalt helemaal’. Dat was heel erg fijn!

Om dan weer terug te komen op mijn verhaal aan het begin, toen zei ik dat ik er nooit wat mee had gedaan omdat ik gewoon helemaal vastliep bij het coderen. Ik heb dat altijd tegengehouden. Ik durfde dat gewoon niet. Tegenwoordig is het zoveel makkelijker om een website te maken. Je hebt meerdere softwareprogramma’s ervoor. De een is wat makkelijker dan de andere.

Als je echt iets heel graag wilt dan ga je er toch wel voor. Dat merk ik nu ook. Tuurlijk heb ik die angsten, tuurlijk had ik die angsten. Nu weet ik inmiddels wel hoe ik een mooie website of funnel moet bouwen, maar ik heb het altijd wel eng gevonden om dat te doen.

Maar het is ook zo dat je er weer van groeit. Als je iets eng vindt, je vindt het spannend, maar je gaat er toch voor… Dan ben je daarna wel heel erg blij. Dan denk je: YES, IK HEB HET GEDAAN!!!!

Omarm je angsten

Ik had vroeger mega camera-angst. Helemaal voordat ik de hbo-opleiding begon. Op school kreeg ik opdrachten, moest ik voor de camera gaan staan. Ik moest presenteren, nog zo’n eng ding. Helemaal niks voor mij, moet ik voor de klas gaan staan.

Ik vond het heel spannend, voor mijn gevoel was ik MEGA zenuwachtig. Het grappige is wel dat ik heel vaak feedback kreeg van mijn klasgenoten ‘oh wat deed je dat goed’. Ik zei: ‘heb je dan niet gemerkt dat ik heel zenuwachtig was’? En dan zeiden ze: hè? nee.. dat is ons helemaal niet opgevallen.

Andersom was dat ook bij een klasgenoot van mij die ging presenteren, die zei:’ik wist niet meer wat ik moest zeggen, ik was daar en daar heel zenuwachtig’. Maar ik merkte dat ook niet. Ook is het zo, hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Dat wil ik je dan ook meegeven.

Online zijn

Online is toch de toekomst, of eigenlijk is online niet meer de toekomst maar NU.

Als jij online wilt groeien met je business ligt er een hele wereld voor je open. Er is zoveel wat je online kunt doen. Je kunt een podcast maken, video’s maken, online trainingen doen, een blog schrijven.Je kunt deelnemen aan een community. Je leert dan ook weer met en van elkaar, je kan dan vragen stellen en daar leer je ook weer van.

Soms ben je tevreden over een bepaald product en dan gebruik je dat. Ik gebruik al een hele tijd Zoom, maar de laatste tijd is Zoom slecht in het nieuws. Ik vroeg toen wie er wat anders gebruikt dan Zoom en daar kreeg ik respons op. Dat programma kende ik nog niet, dus dan zie je dat je ook weer van anderen leert.

Ik ben gek op online, maar ik vind het ook heel fijn om offline contact te hebben. Samenkomen en werken aan elkaars business, elkaar ondersteunen en inspireren. Samen leren we met en van elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.